Hyvinvoinnin juuria ja tulevaisuutta

Vapaa-aika on elinvoimaa

Tiistai 20.2.2018 klo 12.00 - Silja Hiironniemi

Kävin Kunnallisalan kehittämissäätiön 14.2.2018 pidetyssä seminaarissa ”Kulttuurin, liikunnan ja vapaa-ajan Suomi”. Yhdistin etukäteen mielessäni seminaarin teeman tulevaisuuden kunta -ideaan. Kunnilta poistuvat sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävät, ja jäljelle jäävien tehtävien merkitys korostuu. Kuntien tärkeänä tulevana roolina on nähty elinvoiman vahvistaminen. Mitä kaikkea siihen kuuluu?

Pohjaa keskustelulle

Puheenvuoroja oli paljon, ja ne olivat lyhyitä. Siitä aiheutui kiire, jolla puhujat tykittivät oman asiansa kuulijoille. Kuulijalla ei paljon ollut vapaa-aikaa, mutta ilmapiiri oli silti hyväntuulisen rento. Seminaarissa päästiin jopa nykytilanteen kuvauksesta (ikuinen resurssipula) myös laajemmin uudistavaan ajatteluun.

Byrokraattisimman puheenvuoron käytti Eurooppa-, kulttuuri- ja liikuntaministeri Sampo Terho. Kuulimme, mitä hankkeita opetus- ja kulttuuriministeriöllä on meneillään, ja miten valtionrahoitus jakautuu eri kulttuurin ja liikunnan sektoreille. Taiteen ja kulttuurin valtionrahoitus on nykyisin noin 450 miljoonaa/vuosi, kuntien sitä jonkin verran suurempi.

Toista maata oli sitten professori Mika Pantzarin puheenvuoro tulevaisuuden vapaa-ajastamme...

 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vapaa-aika, Liikunta, Kulttuuri, Uusi kunta, Elämäntapa, Elinvoima